Η σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Νοτάκης Αντώνης
Σημασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Νοτάκης Αντώνης

Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Γιατί είναι σημαντικός

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών επιλογών η ενημέρωση τόσο των μαθητών όσο και των ενηλίκων που θέλουν να επιλέξουν τη συνέχεια της καριέρας τους, κρίνεται απολύτως αναγκαία για την ορθή επιλογή σπουδών που καλείται να κάνει το άτομο.

Επιτυχημένος Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Ο Επιτυχημένος Επαγγελματικός Προσανατολισμός θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων που θέτει το άτομο με απώτερο σκοπό μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Μέσα από τις στοχευμένες δια ζώσης και online Συνεδρίες Συμβουλευτικής, στόχος είναι ο νέος να συνειδητοποιήσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, να εντοπίσει τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του καθώς και να χαρτογραφήσει τις επιθυμίες του. Επίσης, ο μαθητής θα μπορέσει να ενημερωθεί για την αγορά εργασίας, τις σχολές και τα τμήματα που μπορούν να προσφέρουν καινοτόμες επιλογές στο σημερινό απαιτητικό επαγγελματικό και εργασιακό τοπίο. Τέλος, με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μπορεί να αποφευχθεί ένα πιθανό μελλοντικό επαγγελματικό αδιέξοδο.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν με τη σωστή χρήση εξειδικευμένων εργαλείων τα οποία έχουν προέλθει από επιστημονικές μελέτες και έρευνες ετών. Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να αναλύσει τα αποτελέσματα ώστε να σκιαγραφήσει το προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ του υποψηφίου. Για να συμβεί αυτό χρησιμοποιούνται Τεστ Προσωπικότητας και Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού διαβαθμισμένων στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η απουσία προσωπικής συνάντησης (είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά – online) με τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι απαραίτητη για τη στοχευμένη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Μαθητών, Εφήβων ή και των Ενηλίκων. Η Συμβουλευτική Συνεδρία γίνεται ώστε ο Σύμβουλος να αποκτήσει μια συνολική και σφαιρική εικόνα για να μπορέσει να βοηθήσει τον υποψήφιο να εντοπίσει και να λύσει θέματα που τον απασχολούν ώστε να λάβει σωστές αποφάσεις.

Τέλος, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός δίνει τη δυνατότητα στο νέο (έφηβο – μαθητή) με τη βοήθεια του Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού να αποκτήσει μια έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για το ισχύον Εκπαιδευτικό Σύστημα το οποίο αλλάζει συχνά στην ελληνική σχολική εκπαίδευση και να αποκτήσει μια στοχευμένη πληροφόρηση για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας αλλά και του Εξωτερικού.

Νοτάκης Αντώνης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σκοπός και μέλημά μας είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση και η προώθηση της έννοιας του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους νέους ανθρώπους και σε όσους αναζητούν την επαγγελματική τους πορεία προς την επιτυχία.

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης - Φωτογραφία Προφίλ

Δωρεάν Συνεδρία Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Κάντε εγγραφή τώρα για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία απολύτως Δωρεάν Online Συνεδρία!

Η προσφορά ισχύει για νέες εγγραφές. Εισάγετε τα στοιχεία σας και θα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε δωρεάν την πρώτη συνεδρία επαγγελματικού προσανατολισμού για όποιο πακέτο επιλέξετε. Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της online συνεδρίας θα γίνει κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

    Σημείωση: Με την υποβολή συμφωνείτε ότι τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία μαζί σας και για τους σκοπούς της δωρεάν συνεδρίας.

    Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης