Τι είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας έχουν ως σκοπό να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν νέους, εφήβους, μαθητές και ενήλικες εξετάζοντας την προσωπικότητα τους για να μπορέσουν να καταλήξουν στις πιο κατάλληλες επαγγελματικές επιλογές.

Σημαντικά εργαλεία που έχει στη φαρέτρα του ένας Σύμβουλος Σταδιοδρομίας είναι η συνέντευξη, η ελεύθερη συζήτηση και η αξιοποίηση κατάλληλων τεστ προσωπικότητας, δεξιοτήτων και επαγγελματικών ενδιαφερόντων. Επίσης, πολύ σημαντικό προσόν είναι η δυνατότητα του Συμβούλου να μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του συμβουλευόμενου.

Τα μέσα που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένας Σύμβουλος Σταδιοδρομίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τον χαρακτήρα του συμβουλευόμενου. Η συνέντευξη/συζήτηση είναι αναγκαίο να γίνεται σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα. Ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας πρέπει να παρέχει κατάλληλες πληροφορίες για προπτυχιακές σπουδές , μεταπτυχιακά προγράμματα και επαγγέλματα.

Συμπερασματικά, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας που είναι εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, υποβοηθούν και συμβουλεύουν τους νέους και τους ενήλικες προετοιμάζοντάς τους ώστε να προσδιορίσουν την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή πορεία που θα ακολουθήσουν ώστε να έχουν μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Στόχος είναι ο προσανατολισμός και η καθοδήγηση στα επαγγέλματα που είναι συναφή με τις προτιμήσεις τους, τις κλίσεις τους, τα ενδιαφέροντά τους και φυσικά την προσωπικότητά τους. Ένας εξειδικευμένος Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας πρέπει να είναι δάσκαλος και λειτουργός ταυτόχρονα.

Νοτάκης Αντώνης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σκοπός και μέλημά μας είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση και η προώθηση της έννοιας του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους νέους ανθρώπους και σε όσους αναζητούν την επαγγελματική τους πορεία προς την επιτυχία.

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης - Φωτογραφία Προφίλ

Συμβουλευτική Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας

Η Συμβουλευτική Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας είναι μια εξειδίκευση του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και αποτελείται από  μια μεγάλη ποικιλία από επαγγελματικές δραστηριότητες που συμβάλλουν ώστε οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού εργάζονται αρχικά με εφήβους που αναζητούν  να εξερευνήσουν  τις επιλογές σταδιοδρομίας (επαγγέλματος) που έχουν, ή εργάζονται με ήδη έμπειρους επαγγελματίες που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αλλαγή καριέρας ή με γονείς που θέλουν να επιστρέψουν στον κόσμο της εργασίας έπειτα από απουσία εξαιτίας προσωπικών – οικογενειακών λόγων (όπως η ανατροφή τέκνων) ή άτομα τα οποία αναζητούν εργασία. Η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας  σε ομάδες αλλά και ατομικά, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω ψηφιακής επικοινωνίας.

Νοτάκης Αντώνης

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σκοπός και μέλημά μας είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση και η προώθηση της έννοιας του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στους νέους ανθρώπους και σε όσους αναζητούν την επαγγελματική τους πορεία προς την επιτυχία.

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Επαγγελματικος Προσανατολισμος - Νοτάκης Αντώνης - Φωτογραφία Προφίλ

Δωρεάν Συνεδρία Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Κάντε εγγραφή τώρα για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία απολύτως Δωρεάν Online Συνεδρία!

Η προσφορά ισχύει για νέες εγγραφές. Εισάγετε τα στοιχεία σας και θα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε δωρεάν την πρώτη συνεδρία επαγγελματικού προσανατολισμού για όποιο πακέτο επιλέξετε. Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της online συνεδρίας θα γίνει κατόπιν συνεννόησης και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

    Σημείωση: Με την υποβολή συμφωνείτε ότι τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την επικοινωνία μαζί σας και για τους σκοπούς της δωρεάν συνεδρίας.